Tarinamme

PERHEYRITYKSEN INTOA JA INTOHIMOA

Meille yrittäjyys, vastuullisuus, paikallisuus ja yhteistyö ovat tärkeitä arvoja. Tahdomme olla asiakkaillemme luotettava, reilu ja palveleva kumppani sekä paras ystävä paikallisessa markkinoinnissa Pirkanmaalla. Paikalliselle yleisöllemme haluamme tarjota erinomaista paikallista sisältöä, joka herättää ajatuksia ja jää mieleen.

Olemme paikallinen perheyhtiö, ja meille liiketoiminnan kestävyys ja jatkuvuus sekä työntekijöidemme viihtyvyys on olennaista. Vaalimme pitkää historiaamme, ja tulevaisuuteen suhtaudumme aidosti innolla ja intohimolla sekä jatkuvasti toimintaamme kehittäen.

KAUPPIASURA VEI PAIKALLISLEHDEN PARIIN

Juuremme ovat tiukasti Pirkanmaalla ja paikallisessa yrittäjyydessä. Sirénin suvun yritystoiminta lähti liikkeelle Aarne ja Paavo Sirénin ruoka- ja sekatavarakaupan myötä vuonna 1923 Tampereen Kauppahallista. Lempäälästä kotoisin olevat veljekset pyörittivät parhaimmillaan A & P Sirénin myymälöitä yhteensä seitsemässä kohteessa Tampereen kivijalassa. Vuonna 1929 toiminta laajeni Lempäälään Aarnen ja Paavon ostettua Hyvärisen ruuti-, dynamiitti-, maali- ja sekatavarakaupan.

Aarne Sirénin poika Martti jatkoi ja laajensi Kauppahuone Hyvärisen rauta- ja elintarvikekauppaa Lempäälässä. Paikallislehden toimintaan ja osakkaaksi Martti Sirén tuli 1970-luvun taitteessa. Lempäälän-Vesilahden Sanomat oli Martti Sirénille tärkeä, ja kotiseutuihmisenä hän vimmastui, kun 1980-luvun vaihteessa paikallislehden päätösvalta uhkasi siirtyä pois paikkakuntalaisilta. Vaiherikkaan tapahtumaketjun seurauksena Martti Sirén hankki tuolloin Lempäälän-Vesilahden Sanomien osake-enemmistön ja 1990-luvun alussa koko osakekannan.

LEHTIRYHMÄ LAAJENI JA ÄÄNILIIKETOIMINTA TULI OSAKSI KONSERNIA

Martti Sirénin poika Olli lähti mukaan perheyhtiöön arkeen vuonna 1990, jolloin vastavalmistunutta diplomi-insinööriä tarvittiin Lempäälän-Vesilahden Sanomiin toteuttamaan tietojärjestelmäuudistusta. Olli Sirén otti nopeasti vastuuta yhtiön liiketoimista kasvua tavoitellen. Vuonna 1993 ostettiin Viiala-Lehti ja vuonna 1996 Toijalan Seutu (nykyisin Akaan Seutu), seuraavana vuonna 1997 Sydän-Hämeen Lehti ja vuonna 1999 Ylöjärven Uutiset. Lehtikonsernin nimeksi tuli Pirkanmaan Lehtitalo.

1990–2010-luvuilla Pirkanmaan Lehtitalo kustansi paikallislehtien ohella Pirkanmaan Sanomia (myöhemmin Suur-Tampere) laajemmin Pirkanmaalla. Vuonna 2017 Suur-Tampere myytiin toiselle kustantajalle. Lehtitalo aloitti myös yhteistyön Liikekaupunki Ideaparkin kanssa, ja 2006 syntyi Ideapark Uutiset (nykyisin Ideapark Nyt).

Lehtiliiketoiminnan rinnalla Pirkanmaan Lehtitalo laajensi toimintaansa myös äänibisnekseen ostamalla vuonna 2005 Radio SUN Oy:n osakkeita ja vuonna 2010 kauppakeskusääniyhtiö Mall Voice Oy:n osakkeita. Sittemmin yhtiöstä on tullut sekä Radio SUN Oy:n (kanavat SUN Radio ja Tampereen Kiakkoradio) että Mall Voicen pääomistaja.

PIRMEDIAT PAIKALLISMEDIOIDEN DIGIKÄRJESSÄ

Pirmedioiden henkilökunta
Pirmedioiden henkilökunta kuvattiin syksyllä 2019.

Vuonna 2019 Pirkanmaan Lehtitalosta tuli Pirmediat Oy. Uusi nimi kuvaa yhtiön monimediallista kokonaisuutta samalla, kun paikallislehtien, radiokanavien ja kauppakeskusäänen yhteistyö on tiivistynyt.

Samana vuonna 2019 yhtiö kasvoi uudella paikallislehdellä 20 vuoden tauon jälkeen, kun liiketoimintakaupan myötä Oriveden Sanomat tuli osaksi Pirmedioita. Vuonna 2022 yhtiön kustantamien paikallislehtien määrä kasvoi kuuteen, kun yhtiö osti Pirkkalaisen liiketoiminnan. Nykyisin Pirmedioiden toiminnassa ovat vahvasti mukana myös Olli Sirénin lapset Milla Sirén ja Hannes Sirén.

Pirmediat on elänyt pitkän ja vivahteikkaan historian, ja tänä päivänä yhtiö on paikallismedialiiketoiminnassa Suomen kärkijoukkoa. Pirmedioiden paikallislehdet kulkevat digin aallonharjalla, ja lehtien, radion ja kauppakeskusäänen voimin yhtiöllä on tarjottavanaan uniikki mediakokonaisuus.